Winkelwagen is leeg
Redactie Vers en Gezond

Redactie Vers en Gezond

Website URL: http://versengezond.be

Aardappel-bloemkoolgratin.

Curry met bloemkool en kip.

Bloemkool met ham en kaassaus.

Slaatje met ei.

Tomaat komkommer salade

Ouderwetse kropsla

Gebakken zalmfilet met prei.

Preirolletjes in de oven.

Aubergine met tomaat uit de oven


Aardappel-bloemkoolgratin.


Benodigdheden voor 4 personen:

1 mooie bloemkool in roosjes, 8 geschilde aardappelen in schijfjes, 200 gram extra belegen boerenkaas geraspt
200 ml room, 1 gesnipperd uitje, 3 eieren, 1 eetlepel kerriepoeder, zout en peper.
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen 15 minuten met wat zout. Kook de bloemkool 10 minuten. Giet bloemkool en aardappelen af en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui even aan. Voeg de kerrie toe en haal de pan van het vuur. Meng de eieren met de room en voeg het ui-kerrie mengsel toe. Leg een laag aardappelen in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de helft van de geraspte kaas over. Verdeel de bloemkool erover en overgiet met de room. Dek af met de overige geraspte kaas en laat in ca. 20 minuten garen tot die mooie kleur van een gratin tevoorschijn komt. Strooi eventueel wat verse dille over de aardappel-bloemkoolgratin en serveer direct.

Curry met bloemkool en kip.


Benodigdheden voor 4 personen.

600 g kippengehakt, 1 bloemkool, 2 dl kippenbouillon, 2 dl kokosmelk, 1 el maisolie, verse koriander of bladpeterselie, 2 el zachte kerriepoeder, peper en zout.
Bereidingswijze:
Maak nootgrote balletjes van het gehakt. Pocheer ze 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken, bewaar de bouillon. Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze 5 minuten.
Verhit de maïsolie in een wok (of diepe braadpan). Roerbak de bloemkoolroosjes 1 minuut. Bestrooi met het kerriepoeder en roerbak tot de aroma’s vrijkomen. Doe er de kipballetjes bij. Kruid met pepermix uit de molen en zout. Vermeng de bouillon en de kokosmelk. Giet bij de balletjes en de bloemkool. Schep voorzichtig om. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Werk af met koriander- of peterselieblaadjes. Serveer goed heet met rijst.

Bloemkool met ham en kaassaus.


Benodigdheden:

400 gr achterham, 125 g gemalen kaas. Bloemkool, melk, bloem, zout, boter en nootmuskaat.
Bereidingswijze:
Snijd de ham in kleine blokjes en de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool in gezouten water gaar. Vang een deel van het water op om de saus te maken.
Bereid de saus. Verhit 45 gram boter in een pan, roer er de bloem door en giet er beetje voor beetje de melk en het kookvocht door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer 125 gram kaas door de saus en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Doe de hamblokjes in de saus. Vet een vuurvaste schotel in met boter schik de bloemkool, giet de saus erover en strooi er nog een beetje gemalen kaas over. Zet de schotel even onder de grill zodat de kaas licht bruin wordt.

Slaatje met ei.


Benodigdheden:
1 krop volle grond sla, 4 eieren, ui, 200 gr boter, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel suiker
Bereidingswijze:
Sla wassen en in kleine stukjes plukken. Goed uit lekken. Eieren hard koken en afkoelen. Boter smelten met 1 theelepel suiker, 1 theelepel mosterd en de fijngesneden uien tot ze glazig zijn. De eieren fijnprakken. Het botermengsel van het vuur halen en de geprakte eieren erdoorheen roeren. Doe het mengsel daarna over de sla heen en dan 2 uur in de koelkast.

Tomaat komkommer salade

Benodigdheden:

komkommer, 3 tomaten, 1 (rode) ui, 2 el olijfolie, citroensap, zwarte peper, 1 tl peterselie

Bereidingswijze: Snijd de komkommer,  ui en tomaten in stukjes. Wij snijden de komkommer in halve plakjes, rode ui in halve ringen en de tomaat in kleine blokjes. Doe de komkommer, tomaat en de rest van de ingrediënten in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe, meng alles goed door elkaar en klaar is je komkommer-tomaat salade.

Ouderwetse kropsla

Benodigdheden:

Kropsla, komkommer, 3 tomaten, ui , 3 eieren

Bereidingswijze:

Kook de eieren 6-7 minuten, tot ze bijna hard zijn. Laat ze schrikken onder de koude kraan en laat ze afkoelen in het koude water.

Verdeel de kropsla in handzame stukjes en was ze in ijskoud water. Droog ze in een slacentrifuge of sla ze droog in een schone theedoek.

Snipper de ui heel fijn.

Snijd de komkommer in kwart plakjes.

Snij de tomaat in kwart plakjes, of halveer ze als je snacktomaatjes gebruikt.

Meng de sla met de komkommer, de ui en de tomaat.

Pel de eieren, halveer ze en leg ze op de salade.

Serveer de ouderwetse kropsla direct. Geef er (zelfgemaakte) slasaus, of een klassieke vinaigrette op basis van olie en azijn bij.

Gebakken zalmfilet met prei.


Benodigdheden voor 4 personen.
4 stukken zalmfilet van ca. 200 gram, 4 stengels prei, bakboter, zalmforel eitjes, 200 ml. witte wijn
200 ml. Visfumet, 1 sjalot gesnipperd, 150 ml. room 40%, 75 gram ijskoude boter.
Bereidingswijze:
Doe de witte wijn samen met de visfumet en de gesnipperde sjalot in een pannetje en laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat opnieuw wat indikken. Zet even apart.
Maak de preien schoon en was ze. Verdeel de stengels in drie stukken. Het wit, het zachtgroen en het donkere groen. Het wit snijd je in mooie rondellen per bord. Je hebt er zo’n 7 a 8 nodig.
Het zachtgroen snijd je in fijne reepjes. Het donker groene snij je in schuine staafjes.
De rondelle leg je op een bord en kruid je met peper en zout. Doe er 3 eetlepels water bij en een paar klontjes boter. Dek het bord af met een folie en laat dit in de magnetron in 1 a 2 minuten garen.
Stoof de schuine staafjes van de prei ( het donkere ) in wat boter en kruid met peper en zout.
Frituur de schuine staafjes prei in een frituurpan op 180 graden. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er een beetje zout op. Bak de gekruide zalm eerst op het vel krokant en keer de zalm dan. Let op, bak de zalm niet “te” gaar. Warm de saus weer op en voeg onder langzaam roeren de ijskoude boter toe. Voeg peper en zout naar smaak toe en zeef de saus. Schik de groene prei met behulp van een ring in het midden op het bord. Leg de rondellen eromheen en op ieder stukje leg je wat zalmforel eitjes.
Leg de zalm bovenop de prei en leg er dan de gefrituurde prei op. Verdeel de saus rond de prei cirkel.

Preirolletjes in de oven.


Witloof met ham en kaas is een Belgische klassieker, maar deze rolletjes met prei zijn minstens even lekker. Door twee soorten kaas te gebruiken, geef ik er een extra twist aan. Eigenlijk is dit een gerecht waar weinig werk aan is en dat relatief snel klaar is. Echte dagelijkse kost waar je altijd mee scoort.
Benodigdheden voor 4 personen:
800 g aardappelen, scheutje melk, klont boter, 2 eieren, peper, zout, nootmuskaat, 5 pijlen prei, 10 plakken gekookte ham, 1 koffielepel gedroogde tijm, 250 g gemalen Emmentaler, 70 g gemalen Cedar, 2 eetlepels bloem.
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snijd het groen weg. Maak kleine inkepingen in de bovenkant en spoel ze onder stromend water zodat alle aarde weg is.
Snijd het witte deel van de preistronken in twee.
Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheutje water bij. Kruid met tijm, zout en peper. Leg er de prei in en laat 10 tot 15 minuten onder een deksel garen.
Haal de prei uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Als de prei te vochtig is, wordt de kaassaus te lopend.
De basis van onze kaassaus is een bechamelsaus. Smelt een klont boter in een pan en doe er de bloem bij. Roer goed om met een garde tot je een dikke pasta krijgt. Laat even op het vuur staan zodat de bloemsmaak verdwijnt.
Giet er de melk bij en blijf roeren met een garde tot je een gebonden saus krijgt. Ze mag wat lopender dan gewone bechamelsaus zijn, want de kaas zal ze nog verder indikken.
Doe er de emmentaler en de cheddar bij en roer om.
Roer eventueel een eierdooier door de saus om ze mooi te doen glanzen. Haal de pan van het vuur en laat de saus niet meer koken, want door het ei kan ze schiften.
Verwarm de ovengrill voor. Rol de prei in de ham en leg de rolletjes in een ovenschaal. Giet de warme kaassaus over de rolletjes. Serveer de preirolletjes met een flinke schep aardappelpuree.

Aubergine met tomaat uit de oven

Benodigdheden voor 4 personen:

2 eetlepels olie, 2 aubergines, in dunne plakjes of in blokjes, 2 stevige tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes, 2 bosuitjes, in ringetjes, 100 g gedroogde tomaatjes op olie, grof gehakt, 1 bos peterselie, grof gehakt, 1 bolletje mozzarella, in plakjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes of -blokjes in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bruin.

Schep in een kom de tomaatblokjes met de uiringetjes, de gedroogde tomaatjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door elkaar.

Vet een lage ovenschaal in. Schep de aubergineplakjes of -blokjes erin en verdeel het tomatenmengsel erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de tomaat.

Schuif de schaal in de oven en bak de aubergine met tomaat in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Witloof met kip en kaas uit de oven.

Sint-Jakobs vruchten met witloof.

Gebraiseerd witloof.

Gestoofde witte spitskool.

Spitskool met ei.

Spitskool salade met tonijn.

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing.

Stoofpotje van broccoli met wortelen en amandelen.

Sint-jacobsnoten met broccolimousse. (hapje)

Broccoli en worteltjes in de wok.

Pasta, broccoli en kip. 

Groene pasta met broccoli en ham.

Pastasalade.

IJsbergsla met zoete dressingsaus.

Geroosterde ijsbergsla met basilicum.

Stamppot ijsbergsla.


Witloof met kip en kaas uit de oven.


Witloof met kaas uit de oven, daar wordt een mens blij van. Probeer dus zeker dit recept met witloof, kip en een sausje met kaas, crème fraîche en verse kruiden en tover een lach op de gezichten van al je tafelgenoten.

Benodigdheden voor 4 personen:
6 stronkjes grondwitloof, 1 sjalot, 200 g gemalen Brugge kaas, 2 kippenborst, 4 el droge witte wijn, 3 el room, 4 kl. graanmosterd, 30 g boter, 30 g bloem, 300 ml melk, 1 teentje knoflook, 1 el fijngehakte salie, 1 el fijngehakte rozemarijn, 1 el verse oregano.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was het witloof en snijd de stronken in de lengte in drie of vier stukken, afhankelijk van de dikte. Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Let erop dat ze elkaar niet overlappen. Kruid met peper en zout en besprenkel met enkele eetlepels water en droge witte wijn.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de kippenborst in repen. Verwarm een pan met boter. Van zodra de boter bruist, voeg je de repen kip toe en bak je ze goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en houd ze even opzij.
Maak een roux. Smelt 30 g boter in de pan op een matig vuur en voeg de bloem toe. Laat het mengsel al roerend met een garde een beetje ‘opdrogen’ tot er een heerlijke biscuitgeur vrijkomt. Voeg vervolgens de melk toe. Roer alles goed tot het mengsel begint te pruttelen en in te dikken. Haal van het vuur.
Hak het sjalotje en het teentje knoflook fijn. Voeg het toe aan de saus samen met de crème fraîche, de mosterd en de fijngesneden kruiden (salie, tijm, rozemarijn, en oregano).
Leg de stukken kip op het witloof. Giet de saus erover. Strooi er de geraspte kaas over en zet nog 25 à 30 minuten terug in de oven (maar nu niet afgedekt) tot het geheel mooi bruin is.

Sint-Jakobs vruchten met witloof.


Benodigdheden voor 4 personen:
600 g witloof, 12 st Sint Jacobsnoten, 1 el suiker, 2 el balsamicoazijn, truffelolie, nootmuskaat, peper en zout.
Bereidingswijze:
Maak het witloof schoon en snijd het in grove stukken.
Bak ze in een pan met boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Doe er de suiker bij en blus met balsamicoazijn en wat truffelolie.
Bak de sint-Jakobs noten., dresseer het bord met het witloof en de sint-Jakobs noten.

Gebraiseerd witloof.


Benodigdheden voor 4 personen:
8 witloofstronkjes, 80 gr echte boter, peper en zout, snuifje muskaatnoot, ½ dl water.
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een lage pot op een middelmatig vuur. Leg de bodem van de pot vol met witloof. Laat 4 min aanbakken aan elke kant.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet er een bodemwater in en zet het deksel erop.
Laat 20 à 25 min braiseren op een licht vuur. Verstrooi eventueel met wat suiker.

Gestoofde witte spitskool.


Benodigdheden voor 4 personen:
1spitskool, 2 uien, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel kerriepoeder, 250 gram kippenbouillon.
Bereidingswijze:
Snijd de witte kool in dunne reepjes. Maak de ui schoon en snijd deze in halveringen. Verwarm de boter in een pan en voeg daar de kerriepoeder aan toe. Bak even kort door en voeg er de gesneden uien aan toe. Roer kort door en voeg er de witte kool aan toe. Meng alles kort en voeg er een kopje kippenbouillon aan toe. Doe de deksel op de pan en laat dit onder af en toe roeren in ongeveer 10 – 15 minuten gaar stoven. Voeg eventueel nog wat water aan de gestoofde witte kool toe wanneer nodig. Haal de deksel van de pan en laat alle vocht verdampen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Spitskool met ei.

Benodigdheden voor 4 personen:
1 grote spitskool, 8 eieren, scheut room, beetje boter of olie.
Bereidingswijze:
Schaaf of snij de kool in dunne reepjes en was deze. Zet de kool op met aanhangend water (geen extra water, maar alleen het water dat nog aan de kool zit van het wassen) en een snufje zout. Laat de kool kort koken zodat deze nog een beetje knapperig is. Schud het vocht van de kool af en laat de kool droog stomen door deze zonder deksel nog even door te warmen. Klop je eitjes met een scheutje room of melk samen met wat peper en zout los. Smelt een beetje boter of olie in een koekenpan en bak daarin de eitjes rul. Blijf roeren totdat ze droog gebakken zijn. Roer nu het gebakken roerei door de spitskool met ei en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Spitskool salade met tonijn.

Heerlijke koolhydraatarme, eiwitrijke spitskool salade met tonijn. Makkelijk om te maken en prima mee te nemen. Ook heel fijn op de camping!
Benodigdheden voor 4 porties:
4 eieren, hard gekookt en grof gehakt, 400 g spitskool fijngesneden, 2 uien gesnipperd
1 komkommer in kleine dobbelsteentjes, 12 gedroogde tomaten in reepjes (ong. 50 gram)
2 blikje tonijn uitgelekt.
Dressing:
4 el mayonaise, 2 el olijfolie van de tomaten, tl-mosterd, peper en zout naar smaak, kerrie naar smaak.
Bereidingswijze:
Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Pel ze en hak grof.
Snijd de spitskool, ui, komkommer en gedroogde tomaten zoals aangegeven en meng door elkaar
Laat de tonijn uitlekken, haal los met een vork en meng samen met grof gehakt ei door de salade.
Dressing
Meng de mayonaise met olie, mosterd, peper, zout en kerrie. Schep de dressing door de spitskool salade met tonijn, proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en kerrie. Eet smakelijk!

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing.

Dit is een recept voor een simpele salade op basis van spitskool. Je kunt de hoeveelheid dressing natuurlijk gemakkelijk verdubbelen of halveren, afhankelijk van hoeveel dressing je wilt gebruiken.
Benodigdheden voor 4 personen:
1 spitskool in reepjes gesneden, 1 komkommer in reepjes gesneden, 1 appel in dunne plakjes gesneden, 1 bosui in schuine ringen gesneden of 1 rode ui in fijne ringen.
Gember-mosterddressing:
2 tl honing, 2 tl Dijonmosterd, 4 tl appel ciderazijn, 4 tl olijfolie, 1 tl geraspte gember.
Optioneel:
1 el amandelen of andere noten/ zaden/ pitten, 1 el bladpeterselie fijngehakt
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Gemberpuree uit een potje of je kunt ook zo'n zelfde hoeveelheid versgeraspte gember gebruiken. Breng de dressing eventueel verder op smaak met wat zwarte peper en zeezout.
Snijd alle ingrediënten voor de salade. Afhankelijk van hoe groot en dik de bosui is die je in huis hebt kun je er één of twee gebruiken. In plaats van bosui kun je overigens ook witte ui, rode ui of sjalot gebruiken. Om de komkommer in dunne reepjes te snijden kun je deze eerst in de lengte doormidden snijden. Verwijder vervolgens het zachte vruchtvlees door deze met een lepel eruit te schrapen. Snijd tot slot de twee helften in dunne reepjes. Meng de dressing door alle gesneden salade. Strooi er eventueel nog zoiets als amandelen, walnoten of sesamzaadjes overheen. Heb je toevallig een (blad)peterselieplantje? Dan zou je wat blaadjes fijn kunnen hakken en deze er ook overheen kunnen strooien.

Stoofpotje van broccoli met wortelen en amandelen.


Benodigdheden voor 4 personen:
1 broccoli, 1 bosje jonge wortelen, 1 hand verse amandelen, 1 kleine witte ui, 1 eetlepel olijfolie,
20 cl kippenbouillon, ½ bosje kervel, zout en versgemalen peper.
Bereidingswijze:
Was de broccoli. Maak de roosjes los (hou de stelen voor soep). Schraap de wortelen, was ze en snij ze in dunne schijfjes. Pel de verse amandelen en snij ze doormidden. Pel de ui en versnipper hem.
Verhit de olijfolie in een pan, doe er de ui in en stoof 5 minuten. Doe er dan de broccoli en de wortelen bij en meng dooreen. Giet de helft van de kippenbouillon erbij. Roer goed en laat 10 tot 15 minuten pruttelen op een matig vuur. Doe er eventueel de rest van de bouillon bij. Was intussen de peterselie, dep droog, stroop de blaadjes af en hak die grof met een groot groente mes. Proef de groenten en kruid ze bij .
Controleer de garende groenten met de punt van een mes. Laat de wortelen nog enkele minuten garen als ze nog stevig zijn. De broccoli moet knapperig blijven. Doe de amandelen en de peterselie of kervel er pas op het laatste moment bij. Roer en dien op. Als u geen verse amandelen hebt, kunt u ook gepelde amandelen gebruiken. Laat ze dan eerst 30 minuten weken in wat lauwe melk.

Sint-jacobsnoten met broccolimousse. (hapje)


Benodigdheden voor 4 personen
12 sint-jakobsnoten, 1 kleine broccoli, 6 dl warme, heldere kippenbouillon, volle melk, nootmuskaat, boter
peper en zout.
Bereidingswijze:
Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, voeg boter, een weinig melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een gladde, maar dikke puree.
Bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan beide kanten in boter. Halveer ze nadien overlangs, schik wat broccolimousse op de helft van de zeevruchten en dek af met de resterende plakjes sint-jakobsnoot. Giet de warme kippenbouillon in vier diepe borden en schik er de sint-jakobsnoten in.

Broccoli en worteltjes in de wok.


Benodigdheden:
4 jonge wortelen, 1 verse broccoli, 1 eetl. Olijfolie, water, 3 eetl. fi jngehakte tuinkruiden, peper en zout.
Bereidingswijze:
Scheid de roosjes van de broccoli van de steel en verdeel de roosjes in kleine stukjes. Schil de broccolisteel en snij het zachte gedeelte in kleine blokjes. Snij de gekuiste wortelen in staafjes. Warm de olie op in de wok, doe er de wortel en de blokjes broccolisteel bij, samen met 2 eetlepels water. Laat de groenten beetgaar bakken en doe er dan de broccoliroosjes bij. Werk het gerecht af met zout, versgemalen peper en fijngehakte tuinkruiden.

Pasta, broccoli en kip.


Benodigdheden voor 4 personen:
340 gr penne pasta, 400 gr verse broccoliroosjes, 60 ml olijfolie , 1 eetlepel fijngehakte knoflook , 2 eetlepels pesto
180 gr in kleine stukjes gesneden tomaat , 60 gr Parmezaanse kaas, 450 gr kipfilet, gekookt en kleingesneden ,
zout & gemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
Kook de pasta in een grote pan gezouten water beetgaar. Giet af.
Blancheer ondertussen de broccoliroosjes in een sauspan, en verwijder met een schuimspaan. Bak de knoflook en pesto in de olijfolie in 2 minuten aan. Voeg de tomaat toe en zet apart.
Meng in een grote kom de pasta, geblancheerde broccoli, gekookte kip en het tomaat-knoflookmengsel. Bestrooi met Parmezaanse kaas, zout en peper en roer goed door. Serveer warm.

Groene pasta met broccoli en ham.

Benodigdheden voor 4 personen:
350 gr groene tagliatelle, 1 eetlepel olijfolie, 1 kleine ui in stukjes gehakt, 350 gr blokjes gekookte ham
450 gr broccoliroosjes kort voorgekookt, 125 ml crème fraîche, Zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze:
Breng een grote pan met water met een beetje zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze in 8 tot 10 minuten beetgaar. Giet af en doe weer terug in de pan.
Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui glazig en zacht. Roer de hamblokjes erdoor en warm nog even door. Meng de ui, ham en broccoli met de pasta in de pan. Meng de crème fraîche er goed door.

Pastasalade.

Benodigdheden voor 4 personen:
300 gr. pasta naar keuze(b.v. schelpjes), 200 gr. tonijn uit blik(of zalm), 1 komkommer in blokjes , 3 tomaten in blokjes
1 flinke ui gesnipperd , 1 theelepel dille, vers of uit diepvries , groene en zwarte olijven, aantal naar keuze.
1 bosje kleine rucola blaadjes.
Dressing: 3 eetlepels mayonaise , 3 eetlepels yoghurt , 1 eetlepel vloeibare honing , 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers zout/peper ,1 eetlepel olijfolie.
Bereidingswijze:
Alle groentes in blokjes snijden.
Pasta koken met wat zout. Hierna in een vergiet doen, omspoelen met koud water en uit laten lekken. Tonijn, komkommer, tomaten, ui, dille, olijven en rucola blaadjes door de pasta mengen. Dressing bereiden en ook door salade mengen. De salade komt het best tot zijn recht als je de smaken een uur laat trekken. Eet smakelijk.

IJsbergsla met zoete dressingsaus.


Benodigdheden 4 porties

halve ijsbergsla, 6 eetlepels poedersuiker, 5 eetlepels citroensap
Bereidingswijze.
IJsbergsla in stukken snijden, wassen en goed laten afdruipen. In de tussentijd maak je de dressing klaar. Meng de poedersuiker met het citroensap in de kom waarin je de sla wilt opdienen en roer goed door, het beste lukt dit met een vork. Er mogen geen klontjes ontstaan. Doe nu de ijsbergsla in de kom en meng alles goed door.

Geroosterde ijsbergsla met basilicum.


Benodigdheden:
1 krop ijsbergsla , 2 zongedroogde tomaten in olie, 7 blaadjes basilicum , 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook.
Bereidingswijze:
Begin met het verwijderen van de buitenste bladen van de ijsberg en snij de halve krop in twee helften.
De slakwartjes wassen en omgekeerd op een keukenhanddoek goed laten uitlekken.
De uitgelekte tomaatjes in kleine stukjes snijden en de basilicum in reepjes scheuren.
Roer de olie, tomaat, basilicum en keukenkruiden door elkaar. De knoflook persen we erboven uit.
Nu verwarmen we de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de snijvlakken van de sla rijkelijk met het oliemengsel.
Laat een grillpan goed heet worden en grill de slakwarten aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
Je kan deze maaltijd ook onder een hete grill klaarmaken.

Stamppot ijsbergsla.


Benodigdheden:

Aardappelpuree, 1 krop ijsbergsla, 4 uitjes, 2 eetlepels olijfolie.
Bereidingswijze:
Snijd de uitjes in ringetjes. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes in 10 minuten bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bereid de aardappelpuree en voeg de slareepjes toe, meng het goed door elkaar. Breng de stamppot op smaak met zout. Voeg al roerend de sjalotjes toe.

Bent u opzoek naar een origeneel geschenk om uw medewerekers of collegas eens te bedanken voor hun inzet? Vers en Gezond levert regelmatig groenten of fruitpakketten aan huis bij dappere thuiswerkers in opdracht van de werkgever.

U kiest een groentepakket, fruitpakket om aan huis te laten leveren, of u stelt zelf het pakket samen.

Vraag gerust naar onze mogelijkheden.

 

dinsdag 17 maart 2020 18:37

Maatregelen covid-19 corona virus

Aan huis laten leveren is in elk geval een verstandig idee, zo voorkomt u de kans dat u het corona virus oploopt of verspreid .
Welke voorzorgsmaatregelen kunnen wij samen treffen om verspreiding verder te voorkomen?

Contact vermijden tijdens de levering

Sommige klanten houden ervan om ons te begroeten met een handdruk, ook al vinden wij dit telkens leuk en hartverwarmend, toch zullen wij dit voorlopig weigeren.

Binnendragen

Zoals u weet zijn wij erg behulpzaam, zo plaatsen wij voor sommige mensen bijvoorbeeld het pakket binnen in de keuken. Hiermee zullen wij voorlopig ook stoppen, het pakket kan wel nog in de gang geschoven worden.

Voor de deur plaatsen

Indien u dit wenst kunnen wij het pakket voor de deur plaatsen, u zet de lege doos klaar, wij verwisselen de lege met de volle doos. Nadat de doos geplaatst is bellen wij aan.

Korte gesprekken

Een korte babbel aan de deur kan zeker nog, echter vragen wij u om dit toch zo kort mogelijk te houden. Zo beperken we elk risico op verspreiding.

donderdag 20 juni 2019 14:16

Betalen wordt gemakkelijker.

Vanaf heden zullen wij een aantal handige online betaalmethodes aanbieden op onze site zodat betalen een stuk vlugger en handiger kan gebeuren. Vooral betalen met de bancontact app is sterk aan te raden voor wie een smartphone op zak heeft. Probeer deze betaalmethode's een keertje uit en laat gerust uw opmerkingen achter zodat we nog eventueele verbeteringen kunnen aanbrengen.

dinsdag 18 juni 2019 13:42

Opendeurdag Vers en Gezond

Kom op zondag 8 september eens kijken wat er allemaal groeit bij Vers en Gezond, en geniet van een gezellig dagje vol weetjes, animatie en veel lekkers.

dinsdag 21 mei 2019 19:53

Aan huis levering in Vlaanderen

Voortaan leveren wij ook in Limburg, Oost en West Vlaanderen, wij zullen deze ritten niet zelf doen maar wij rekenen hiervoor op een kwalitatieve leveringsdienst die het pakket zal aanbieden telkens op vrijdag middag.

Kent u nog vrienden of familie die geïnteresseerd zijn in onze pakketten maar waar wij nooit konden leveren? laat ze zeker weten dat we nu in heel Vlaanderen, Brussel en Waals Brabant leveren.

dinsdag 03 juli 2018 22:14

De droge zomer van 2018

Dat de zomer van 2018 in ons colectief geheugen zal blijven hangen is een feit, de zomer van 1976 was vergelijkbaar met wat we nu meemaken. Het is de droogte, de warmte maar vooral ook de aanhoudende wind die de gewassen op het veld uitdrogen. Onze watersproeiers zijn zelden zo intensief gebruikt. In vergelijking met grote landbouwbedrijven zijn wij wel in staat om deze droogte te managen, u zal dus weinig tot geen kwaliteitsverlies opmerken wanneer u groenten bij ons besteld. Een voordeel van de droogte is dan weer dat het ideaal is voor het toepassen van mechanische onkruid bestrijding, schoffelen en wieden gaat heel efficient door de droogte.

maandag 29 januari 2018 11:17

Wat is een SSL-certificaat?

SSL- encryptie beveiligt de communicatie tussen een website en de gebruiker.

Met een SSL certificaat beveiligen we de verbinding tussen de website en bezoeker via HTTPS encryptie.
Hackers hebben op die manier geen kans om gevoelige data te onderscheppen.
Beveiligt logingegevens en wachtwoorden, als u andere sites bezoekt let dan steeds op het groene hangslotje vooraan in de url balk.

maandag 29 januari 2018 11:13

Jongeren op ons tuinbouwbedrijf

Op ons tuinbouwbedrijf ontvangen wij soms jongeren die door omstandigheden niet meer naar school kunnen, zij komen op het bedrijf een tijdje een handje helpen op hun eigen tempo. we bieden hier vooral een structuur en een plaats waar je welkom bent, er word van deze jongeren niets verwacht, de periode dat ze bij ons op het bedrijf komen helpen is vaak een ademruimte om tot rust te komen in een turbulente periode van belangrijke en moeilijke beslissingen.
We doen dit om in de huidige maatschappij een steentje te kunnen bijdragen, deze jongeren zijn het fundament voor ieders toekomst, we aanvaarden dan ook geen subsidies of steun voor deze diensten.

Pagina 1 van 2